Міністерство оборони України прокоментувало новий порядок виплат військовослужбовцям із 1 лютого. Тих, хто бере участь у бойових діях, ці зміни не торкнуться.

У Міноборони повідомили, що для того аби зменшити тиск на бюджет військовим, які знаходяться поза зоною бойових дій скасують додаткові виплати у розмірі 30 тисяч грн.

Відстріляні гільзи патронів. Фото: Youtube
Відстріляні гільзи патронів. Фото: Youtube

Бойові виплати у 100 тис. гривень на місяць будуть збережені українським бійцям, які воюють із противником на передньому краї. Те саме стосується сімей полонених і зниклих безвісти — виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються, — йдеться у заяві.

Рішення змінити нарахування пояснили дотримання принципів справедливості щодо стимулювання воїнів. Тому виплати безпосередньо залежатимуть від району перебування військовослужбовців.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Наразі, бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання у районах бойових дій, та ті, хто не бере безпосередньої участі у боях із противником, отримують абсолютно такі ж додаткові виплати — 30 тисяч гривень.

Також повідомили, що 1 лютого буде збільшено розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців. Мінімальний його рівень становитиме 20 100 гривень та 17 000 для ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, та для ДСНС та Нацполіції відповідно.

Нагадаємо, ми писали, що Кадировці зґвалтували російську журналістку у Мелітополі: ще й побили оператора, то ж у телевізорі не покажуть.

Як повідомляв "Знай.ua" Кирило Буданов пообіцяв розгромити росію, як Давид Голіафа: "Розвіяти історії про непереможність".

Також "Знай.ua" інформував, знову спробує захопити всю Україну: Генсек НАТО про плани Путіна