За останній рік ціни на продукти зробили величезний стрибок, тому навіть незначне здешевлення дає покупцям надію на краще. Так, супермаркети оновили ціни на один із найпопулярніших молочних продуктів — твердий та плавлений сир. Що можна придбати дешевше, а що подорожчало, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

За час повномасштабної війни молочна продукція помітно подорожчала і на це є низка причин — скорочення поголів'я худоби до перебоїв з електроенергією. Проте, навіть у такий складний період можна побачити зниження цін на окрему продукцію.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Так, станом на 31 січня сир твердий голландський 45% торгової марки "Ланки Гора" в середньому продається по 359,63 гривні за кілограм. Примітно, що у грудні цей же продукт у середньому відпускався за ціною 407,10 гривні. Тобто здешевлення становило близько 47 гривень.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Водночас сир твердий російський 50% торгової марки "Комо" подорожчав – з 377,11 до 385,95 гривні за один кілограм.

Поціновувачам плавлених сирків доведеться витрачатися більше, тому що продукція, хоч і незначно, але подорожчала. Продукт торгової марки "Весела Корівка" вершковий 38% у середньому коштує 17,09 гривні за 70 грамів. Місяцем раніше цінник був на рівні 16,17 гривні. Сир плавлений "Ферма" Дружба 55% подорожчав із 17,05 до 17,94 гривні за 70 грамів.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, можна себе побалувати трохи більше: у січні супермаркети знизили ціни на цукор та сіль.

Також наш портал інформував, можна заощадити: супермаркети оновили ціни на пшоняну крупу та вермішель.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.