В Україні стрімко падають ціни на бензин, дизельне паливо та автогаз, що пояснюється великими запасами. Така картина спостерігається наприкінці січня поточного року, як зазначив директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

Експерт наголосив, що ціни активно пішли на спад 19 січня, коли дизельне пальне подешевшало з 54 до 52,70 гривень, а бензин А-95 з 50,20 до 48,90 гривень. Деякі АЗС встановили цінники навіть дешевше на 3 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Зниження вартості пов'язане з тим, що паливний ринок забезпечений великими запасами. Також Куюн заявив, що для січня-лютого місяця таке не властиве, тому що споживання пального падає. Запаси є, зокрема, завдяки запобіжним заходам уряду.

"Це два самих "мертвих місяці" в році, коли споживання мінімальне, а ми бачимо, що поставки досить великі. Запаси зроблені в тому числі завдяки уряду, який акцентував ще наприкінці жовтня на необхідності формування запасів напередодні введення ембарго на імпорт російських нафтопродуктів до Європи", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Куюн поспішив обнадіяти водіїв тим, що мережі АЗС на сьогодні мають мінімум місячний запас, а постачання в Україну не припиняються.

"Тому ринок знаходиться в дуже гарній формі", - підбив підсумки експерт.

Нагадаємо, бачили розводи у калюжі? Ось чому не можна заправляти повний бак бензину, при цінах у 50 грн

Раніше ми писали про те, що виписали штраф і залишили без прав на півроку: українським водіям розповіли про незаконне покарання копів, запам'ятайте це