Дружина загиблого Захисника України має право на пільги, визначені статтею 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Про це повідомили у пресслужбі Пенсійного фонду України. У ПФУ зазначають, що у разі, якщо дружина є непрацездатною і проживає у сім'ї, яка складається лише з непрацездатних осіб, 50-відсоткова знижка за користування газом для опалювання житла надається на подвійний розмір нормативної опалювальної площі.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

У повідомленні йдеться про те, що пільги передбачені статтею 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Де можна використати пільгу

  • управління багатоквартирним будинком;
  • з постачання та розподілу природного газу, електричної й теплової енергії;
  • постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення;
  • поводження з побутовими відходами;
  • на оплату абонентського обслуговування для споживачів за індивідуальними договорами;
  • для придбання твердопаливного палива.

У ПФУ пояснили, що при розрахунках плати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 квадратний метр на кожну особу.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, ми писали, що коли школярі Києва повернутись за парти? У Віталія Кличка заявили про закінчення зимових канікул: укриття готові.

Як повідомляв "Знай.ua" пошта, готівка та обов'язковий платіж: прості відповіді на питання щодо нового механізму виплат субсидій.

Також "Знай.ua" інформував, що на руки по 3350 на місяць: хто з українців може подати заяву на отримання допомоги.