Якщо один спадкоємець доглядав та поховав спадкодавця, а родичі претендують на розподіл спадщини, то від них можна домогтися часткової компенсації витрат на поховання.

Під час поділу спадку часто виникають спірні питання, з приводу догляду та витрат з поховання, які брала на себе одна сторона. За словами позаштатного юриста Вікторії Гусакової, законом, який описаний у цивільному кодексі, частини 1 статті 1232 сказано, що спадкоємці зобов’язані відшкодувати розумні витрати, які були зроблені одним із них або іншою особою на утримання, догляд, лікування та поховання спадкодавця.

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Якщо добровільне відшкодування не відбувається з боку того, хто повинен це зробити, можна звернутися до суду. При цьому треба розуміти, що грошові витрати показаннями свідків не підтверджуються. Тому усі понесені витрати повинні бути підтверджені документально.

Документи, які треба надати судові:

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  • договір про організацію та проведення поховання;
  • квитанції щодо оплати ритуальної атрибутики;
  • довідку з церкви за послуги священика;
  • копії чеків та накладних на придбання продуктів, а також договір (при наявності) на проведення поминального обіду у кафе та інше.

Витрати які можуть бути задоволені у позові стосуються лише поховання. Тобто це заходи та обрядові дії, які здійснюються з моменту смерті людини до поміщення труни з тілом або урни з прахом у могилу. А витрати на поминки, 9, 40 днів у цей перелік не входить.

Нагадаємо, ми писали, що українським водіям розповіли про незаконне покарання копів, запам'ятайте це.

Як повідомляв "Знай.ua", лікарі попередили про небезпечний симптом шуму у вухах.

Також "Знай.ua" інформував, що без пенсійного збору та документи за 5 хвилин: українцям запропонували розмитнювати авто у "Дії".