В Україні хочуть позбавляти права пенсії деяких громадян. Відповідний законопроєкт розробили у Міністерстві соціальної політики та оприлюднили для обговорення на сайті Федерації профспілок України.

У Міністерстві соціальної політики розробили проєкт, що дозволить позбавляти деяких українців пенсійних виплат.

Українці. Фото: скрін youtube
Українці. Фото: скрін youtube

У зоні ризику виявляться незаконослухняні громадяни, які засуджені до обмеження або позбавлення волі за скоєння кримінальних правопорушень, а якщо точніше:

  • за спробу захоплення влади чи зміни конституційного ладу;
  • за посягання на територіальну цілісність України;
  • за державну зраду;
  • за колабораціонізм.

Крім того, позбавлятимуться пенсій особи, які підозрюються у вищезгаданих злочинах, але ухиляються від відповідальності, зриваючись від правоохоронних органів за кордоном або на тимчасово окупованих територіях.

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Українці на вулиці, скріншот: Youtube
Українці на вулиці, скріншот: Youtube

Наголошується, що відновлення пенсійних виплат таким особам можливе лише після відбування покарання, але на загальній основі відповідно до закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати по 16 тисяч гривень: хто може розраховувати на виплати та як оформити заявку.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не плачте, не витрачайте нерви: як українцям легко та швидко відновити пенсійне посвідчення, аж два способи.