Українські пенсіонери вже не зберегли жодних надій на те, що буде хоч трохи "прибавка" до заслужених виплат, оскільки розміри виплат "заморозили" до кінця 2023 року. Звісно, ​​у всьому провина підла вторгнення російських окупантів на територію нашої країни.

Однак, за словами експертів, це ще не "кінець світу", адже березневу індексацію ніхто не скасовував, її вирішили залишити. Є надія, що вона стане наймасштабнішою за останні роки.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню одного з українських телеканалів у ранковому соціальному шоу.

Індексація розраховується за рівнем інфляції. Долар трохи зупинився в "падінні", а інфляція дійшла до 35%, перерахунок робитимуть з цих даних.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Трохи пізніше буде озвучено точний індекс (відсотки перерахунку), оскільки поки що немає фінальної цифри щодо інфляції за 2022 рік. Проте є кілька прогнозів.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Якщо брати за основу ті цифри, якими поділилися в мережі аналітики, індекс буде в розмірі 24%. Індексації з індексом 24% в Україні ще ніколи не було. Максимум це 4-5%, але й таких темпів інфляції, як під час війни, українці не спостерігали вже багато років.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Навіть із таким відсотком, на жаль, не всі пенсіонери відчують "добре життя". Індексація має багато підводного каміння. Зокрема перераховують не фактичну виплату, а розрахункову. Тобто якщо особа має базову пенсію у розмірі 2600 гривень, то розрахункова у неї 2050, а решта доплат за напрацьований стаж.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Індексуватимуть саме 2050 грн. В результаті вийдуть ті самі 2600 гривень. Справді відчують покращення ті, у кого пенсія вища за 6000 грн, тут доплата виходить на рівень – 1500 грн.

Нагадаємо, облік доходів при призначенні субсидії: яка умова буде вирішальною.

Раніше повідомлялося, світла немає, а платіжки є: як українцям попрощатися із "завищеними" сумами на комуналку.

Також, 200 гривень – це мало? Скільки отримують українці, які працюють на заслуженому відпочинку, свіжі цифри.