Українські пенсіонери вже не зберегли жодних надій на те, що буде хоч трохи "прибавка" до заслужених виплат, оскільки розміри виплат "заморозили" до кінця 2023 року. Звісно, ​​у всьому провина підла вторгнення російських окупантів на територію нашої країни.

Однак, за словами експертів, це ще не "кінець світу", адже березневу індексацію ніхто не скасовував, її вирішили залишити. Є надія, що вона стане наймасштабнішою за останні роки.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню одного з українських телеканалів у ранковому соціальному шоу.

Індексація розраховується за рівнем інфляції. Долар трохи зупинився в "падінні", а інфляція дійшла до 35%, перерахунок робитимуть з цих даних.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Трохи пізніше буде озвучено точний індекс (відсотки перерахунку), оскільки поки що немає фінальної цифри щодо інфляції за 2022 рік. Проте є кілька прогнозів.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Якщо брати за основу ті цифри, якими поділилися в мережі аналітики, індекс буде в розмірі 24%. Індексації з індексом 24% в Україні ще ніколи не було. Максимум це 4-5%, але й таких темпів інфляції, як під час війни, українці не спостерігали вже багато років.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Навіть із таким відсотком, на жаль, не всі пенсіонери відчують "добре життя". Індексація має багато підводного каміння. Зокрема перераховують не фактичну виплату, а розрахункову. Тобто якщо особа має базову пенсію у розмірі 2600 гривень, то розрахункова у неї 2050, а решта доплат за напрацьований стаж.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Індексуватимуть саме 2050 грн. В результаті вийдуть ті самі 2600 гривень. Справді відчують покращення ті, у кого пенсія вища за 6000 грн, тут доплата виходить на рівень – 1500 грн.

Нагадаємо, облік доходів при призначенні субсидії: яка умова буде вирішальною.

Раніше повідомлялося, світла немає, а платіжки є: як українцям попрощатися із "завищеними" сумами на комуналку.

Також, 200 гривень – це мало? Скільки отримують українці, які працюють на заслуженому відпочинку, свіжі цифри.