Для всіх наших читачів, котрі постійно цікавляться змінами цінників на головні продукти харчування, є інформація щодо відділів бакалії. Справа в тому, що популярні українські мережі супермаркетів оновили ціни на сіль, цукор та навіть на макаронні вироби. Давайте розбиратися, як змінилися ціни у різних торгових точках.

Ми вже писали, що в Україні знову підвищуються ціни на м'ясні продукти, проте до таких "виробів" завжди потрібний гарнір. Наприклад, це може бути макарони, які впали в ціні, за середнім показником макарони дешевшають одразу майже на 2 грн.

Про це стало відомо завдяки інформації від експертів ринку з порталу Minfin.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Вартість макаронів

Для покупців є хороші новини, макаронні вироби, порівняно з груднем 2022 року, почали помітно опускатися в ціні. Макарони продаються в магазині "Новус" по 26,89 грн. за кг, у "Варусі" - 26,90 грн. за кг, а ось у супермаркетах "Метро" також попросять 26,90 грн. за кілограм макаронів. Можна зауважити, що у грудні середня ціна сягала майже 30 гривень за кг.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Вартість солі

Покупці можуть розраховувати, що й продукти не залишаться прісними. Середній цінник на морську харчову сіль залишився на колишньому рівні – 32,55 грн/кг. Наприклад, у "Варус" її можна придбати за ціною 27,50 грн/кг, а "МегаМаркеті" вона обійдеться в 37,60 грн/кг.

Ціни на сіль, скріншот: Minfin
Ціни на сіль, скріншот: Minfin

Вартість цукру

Щодо солодкого продукту також є позитивні новини. Так, кристалічний цукор подешевшав із 34,19 грн/кг до 33,77 грн/кг.

Ціни на цукор, скріншот: Minfin
Ціни на цукор, скріншот: Minfin

Нагадаємо, не дайте нагодувати себе фальсифікатом: як самостійно перевірити вершкове масло за 10 хвилин.

Раніше повідомлялося, що корови не втомилися, просто світла немає: українські супермаркети поділилися новими цінами на молоко.

Також, на бульйон одні кістки: українські супермаркети оновили ціни на курятину.