Українцям обіцяють зменшити деякі податкові ставки та скасувати пільговий податок 2% тим, хто працює на Єдиному податку.

Наразі в Україні податки на зарплату складаються з єдиного соцвнеску, який складає 22%, та прибуткового податку — 18%, то в ідеалі ці два податки хочуть об'єднати та знизити приблизно до 10%. Про ставки готові домовлятися, заявив заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма.

Податки, фото: кадр з відео
Податки, фото: кадр з відео

Такі податкові норми підтримують не всі представники влади, у Міністерстві фінансів проти скорочення податків, та заявляють, що в раз зменшення податкового тиску на громадян, в казну зовсім не залишиться коштів.

Також у податковій комісії ВРУ не в захваті від пропозиції знизити ставки податків та планують запропонувати свої реформи в адмініструванні. Але на думку Шурми, якщо знизити податкову ставку для підприємців, то з тіні вийдуть ті підприємці, та ті працівники, які продовжують отримувати зарплату в конвертах, що збільшить надходження.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Пропонується: ПДВ знизити з 20 до 10%, ПДФО ЄСВ знизити з 40 до 10%, податок з доходів компаній замінити з доходу на виведений капітал і знизити ставку з 18 до 10%.

Для компенсації пропонують "додаткові часові" податки. До них належать:

  1. податки на готівку;
  2. підвищення податків на "шкідливе" споживання. До них відносяться сигарети, алкоголь, викопне паливо;
  3. заборона розраховуватися за алкоголь та цигарки готівкою.

Нагадаємо, ми писали, що чи справді ЗСУ готові до весняного контрнаступу проти путінської орди.

Як повідомляв "Знай.ua" мільйони озлоблених мародерів: чи є загроза майбутнім поколінням через збільшення армії РФ.

Також "Знай.ua" інформував, секретів не залишиться? Чи мають право банки розголошувати рахунки українців.