В Україні зміняться правила оформлення соціальної допомоги, торкнеться це окремої категорії одержувачів виплат. Про це повідомили на офіційній сторінці Міністерства соціальної політики у facebook.

Українським сім'ям із дітьми стане доступним ще один варіант оформлення соціальної допомоги – в онлайн режимі.

Виплати на дітей, кадр з відео
Виплати на дітей, кадр з відео

Подання заявки на виплати через портал "Дія" буде доступне:

  • особам, які усиновили дитину;
  • особам, які доглядають хвору дитину;
  • особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю;
  • одиноким матерям або батькам, які не одружені.

Поки сервіс знаходиться на стадії тестування, але незабаром він буде запущений і дозволить швидко оформлювати допомогу, не виходячи з дому.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Українці. Фото:  Знай. UA
Українці. Фото: Знай. UA

"Після успішного тестування окремі категорії батьків з дітьми зможуть подати заяву на отримання соціальних виплат від держави швидко, зручно та у будь-який час доби", - розповіли у Міністерстві соціальної політики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть отримати по 16 тисяч гривень: хто може розраховувати на виплати та як оформити заявку.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не плачте, не витрачайте нерви: як українцям легко та швидко відновити пенсійне посвідчення, аж два способи.