Незважаючи на складну ситуацію в економіці та активні бойові дії, 2022 року уряд виконав усі соціальні зобов'язання, зокрема провів заплановані перерахунки пенсій. Як змінилися пенсії українців, йдеться у звіті Пенсійного фонду.

2022 року найвищу надбавку до пенсії у розмірі 5000 гривень отримали судді. Середня пенсія цієї категорії громадян складає близько 100 тисяч гривень щомісяця. При цьому середня пенсія решти українців станом на початок 2023 року сягає 4622,59 гривні. Розмір їх надбавки за минулий рік становив лише 578 гривень.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

За даними ПФУ, в країні налічується 10,68 мільйона пенсіонерів, з них більше 25% не пішли на заслужений відпочинок і продовжили працювати. Середня пенсія працюючих пенсіонерів становить 4,8 тисячі гривень. Водночас середній розмір пенсії за вислугою років становить 8,1 тисячі гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Також у відомстві зазначили, що пенсія за інвалідністю в середньому становить 3,79 тисячі гривень. При цьому в країні налічується майже 71 тисяча громадян, які отримують пенсію менше ніж 2 тисячі гривень.

Раніше портал Знай повідомляв, не плачте, не витрачайте нерви: як українцям легко та швидко відновити пенсійне посвідчення, аж два способи.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 60-ти чекати не потрібно: українцям запропонували вийти на заслужений відпочинок у 54 роки, що необхідно.