Українка розповіла, що при поповненні своєї картки через термінал ПриватБанку зауважила, що пристрій зараховує не всі купюри. Про цей випадок вона розповіла на порталі Мінфін.

Клієнтка розповіла, що скористалася терміналом ПриватБанку, розташованим в одному із супермаркетів, щоб поповнити картку. При внесенні купюр номіналом 500 гривень вона зауважила, що сума на екрані пристрою не відповідає внесеній.

ПриватБанк, скріншот: YouTube
ПриватБанк, скріншот: YouTube

"Банкомат серед інших прийняв купюру еквівалентом 500 грн., проте не зафіксував на екрані, я покликала охоронця супермаркету, проте він повідомив, що за термінали відповідає саме Приватбанк. Тут же при охоронцеві я продовжую поповнювати картку купюрами такого ж номіналу, проте через одну купюру термінал знову не відобразив 500 грн і наступні за ними", - розповіла клієнтка.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Українка звернулася на підтримку ПриватБанку, де заявили, що після інкасації гроші буде повернуто на карту. Втім, невдовзі від банку надійшло повідомлення, що повернення коштів відмовлено.

"За словами персоналу, такі випадки непоодинокі саме з терміналом Приватбанку", - додала жінка.

Скарга на ПриватБанк. Фото: скрін Мінфін
Скарга на ПриватБанк. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, зарахувалися на карту і одразу "випарувалися": клієнтка ПриватБанку залишилася без грошей після дивного збою.

Також наш портал інформував, чи інвестувати в українські банки: відсоткові ставки у гривні зросли, скільки можна заробити на депозитах.

Крім того, ми писали, "Все пішло на дно...": українці з картками "ПриватБанку" тонуть у кредитах, сліз більше не лишилося.