Все життя ми живемо і практично ніколи не замислюємося над питанням – навіщо унітазу кришка.

Періодично вона захищає від запаху. Проте все ще стосується "чистоти". На поверхні туалету залишаються мікроби і якщо змивати воду при відкритій кришці - у повітря завжди будуть підніматися молекули H2O, повітря та інших частинок. А потім вони осідатимуть на стінах, раковині, на підлозі... де завгодно.

Чищення унітазу, фото cpykami
Чищення унітазу, фото cpykami

Важливо завжди закривати кришку унітазу перед тим, як ви хочете натиснути кнопку змиву. Якщо це громадський туалет – то мінімум, що ви повинні зробити – відійти подалі до дверей, щоб на вас не потрапили бактерії.

При сумісному санвузлі будинку дуже важливо тримати предмети особистої гігієни подалі від унітазу - це стосується зубних щіток, рушників, гребінців.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Пітон вкусив чоловіка на унітазі: 7news.com.au
Пітон вкусив чоловіка на унітазі: 7news.com.au

За етикетом взагалі належить, що, закриваючи кришку, ви таким чином виявляєте ввічливість до тих, хто живе у цій же квартирі. Людей із дитинства вчать, що це правильно. Тому не потрібно дивуватися, якщо, запросивши європейця до себе додому, ви побачите закриту кришку унітазу після того, як він сходить до туалету.

Але частіше це питання все ж таки гігієни. Бо, крім бактерій, які розлітаються по всьому санвузлу, неопущена кришка унітазу є джерелом неприємних запахів.

Нагадаємо, вбивають пральну машинку, одяг та здоров'я: 15 найпоширеніших помилок, яких допускаються майже всі

Як повідомляв "Знай.ua", не поспішайте викидати: віск і парафін з килима можна видалити в домашніх умовах

Знай.uа писав, з постільною білизною не все так просто: як часто потрібно міняти і як правильно прати