В Україні пенсіонери мають отримувати доплати, за умови досягнення певного віку. Такі доплати були впровадженні спочатку для українців 85 років, але поступово вікові доплати стали доступні 70-літнім українцям.

Українці цікавляться, з якого часу діють вікові надбавки, та чи потрібно звертатися для нарахування допомоги із заявами тощо. У Пенсійному фонді зазначили, що пенсіонерам віком від 70 до 75 років надбавку у сумі 300 гривень встановлено з 1 жовтня 2022 року. Норми виплат, та кому вони призначені прописані у постанові Кабінету міністрів від 15 вересня 2021 року № 963.

Пенсіонери, скріншот з відео
Пенсіонери, скріншот з відео

Умови призначення цієї доплати — якщо розмір щомісячної пенсійної виплати з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, індексацій тощо є меншим, ніж розмір середньої заробітної плати в Україні за 2020 рік, з якої сплачено страхові внески — це 10 340 грн.

Пенсіонер. Фото: Youtube
Пенсіонер. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

При досягненні 75 років українцям належить вже інша сума доплати – 400 гривень, але після березневої індексації у 2022 році вона становить 456 гривень.

До речі, цього року ці вікові доплати також будуть проіндексовані. А це означає, що з березня 2023 року їх розмір збільшиться, звісно, за умови проведення індексації.

Нагадаємо, ми писали, що зарахувалися на карту і одразу "випарувалися": клієнтка ПриватБанку залишилася без грошей після дивного збою.

Як повідомляв "Знай.ua" українці скаржаться, що Monobank повторно списує гроші з рахунків: що робити в такому випадку.

Також "Знай.ua" інформував, кожен п'ятий працює: в Україні 2,7 млн пенсіонерів ходять на роботу.