Повномасштабна фаза війни проти Росії триває вже більше 11 місяців, від початку – 24 лютого 2022 року, коли окупанти вторглися на нашу землю та намагалися захопити українські міста за кілька днів, отримавши по зубах.

Через військові зростають ціни на послуги та продукти в супермаркетах - ніхто вже не дивується, всі звикли... особливо коли яйця восени виросли десь на 100% і тепер їх можна зустріти лише по 5-7 грн/од.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Українці вирішили порівняти ціни у наших місцевих супермаркетах та у європейських - вартість відрізняється... значно. Як приклад взяли німецький Lidl, який біженці знають, як один із магазинів із низькими цінами.

Спочатку обговоримо оливкову олію – її не часто, проте беруть у нашій країні для приготування їжі. В АТБ його можна знайти різних видів – від 103 до 187 гривень за пляшку. В онлайн-магазині Lidl пляшка олії коштує від $2,85 до $8,98 (що при перекладі за поточним курсом – від 104 до 326 грн).

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Далі у справу вступають ціни на хліб. У мережі Lidl готують власну випічку, але все одно можна купити й нарізну продукцію – 2,98 до 4,49 доларів (~108-165 грн). В Україні ціни розпочинаються від 15,70 до 33,90 грн.

Цікава ситуація з бананами. У Німеччині вони йдуть вартістю 95 євроцентів (це близько 35-40 грн, за різними курсами). В Україні за кілограм слід віддати 70 гривень.

Ціни на цукор відрізняються у 2-3 рази. Хоча воно й зрозуміло, виходячи з курсу... проте завжди потрібно ставитись до подібних порівнянь із розумінням. Бо у Німеччині рівень життя та зарплати відрізняються від наших.

Якщо в Україні цукор можна придбати за 33,50 грн/кг. У Німеччині цінники в середньому $1,69 – $2,51 (~62-92 грн).

Нагадаємо, українцям відповіли, коли яйця можна буде купити не за 50-70 гривень: "Зниження неминуче"

Як повідомляв "Знай.uа", "Сільпо" потрапили скандал через сервіс з онлайн замовленнями: українців закликали бути обережнішими

Знай.ua писав, зменшення врожаю та подорожчання продукції: що буде з цінами на хліб у 2023 році