В Україні постійно змінюються ціни на харчові продукти, що пов'язано війною, яку розпочала рф, та зруйнувала інфраструктурні та енергетичні об'єкти в Україні.

Ціна на корисний та популярний продукт — сири, також постійно змінюється в ціні. Цього разу на моніторинговому порталі Мінфін, показали, як змінилася ціна в останній тиждень січня.

Сир. Фото: Youtube
Сир. Фото: Youtube

Ціна сиру твердого Звени Гора голландський 45% впала в ціні з 407,10 грн за кілограм, до 367,62 грн. Подешевшання за місяць склало на 39,47 грн.

А ось твердий сир Комо російський 50% подорожчав. Зростання його ціни склало 3,80 грн/кг – з 377,11 грн/кг до 380,93 грн/кг.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Сир плавлений Весела Корівка вершковий 38% подорожчав з 16,17 грн за 70 гр, до 17,66 грн.

Сир плавлений Ферма Дружба 55%, 70 гр подорожчав також трохи більше, як на гривню. У минулому місяці за пачечку просили 17,05 грн, тепер 18,11 грн.

Вершкові плавлені сири, так само як твердий Звенигородський, дешевше пропонують в Метро, у інших супермаркетах ціна значно відрізняється.

Сири. Фото: YouTube
Сири. Фото: YouTube

Варто зазначити, що у грудні сири подорожчали на 1,6%, але тепер, після свят можна чекати невеликого відкату цін, через зниження попиту серед українців.

Нагадаємо, ми писали, що борщ і салати влетять у копійчину: супермаркети підняли ціни на буряк та капусту.

Як повідомляв "Знай.ua" банкомат ПриватБанку "обдурив" українку та "привласнив" її гроші: "Сервіс жах".

Також "Знай.ua" інформував, дорожчає не вся "молочка": українців порадували новими цінами на йогурт, творог та кефір.