Українцям потрібно зробити з боргами за комунальні послуги під час війни. Чи можна не платити, і кому «пощастило».

Відповідний законопроект опубліковано на сайті Верховної Ради.

Справа в тому, що напередодні в Україні було зареєстровано законопроект, який внесе зміни до законодавства, а саме до частини "Про реструктуризацію заборгованості по квартирній платі, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію" у період воєнного часу.

Платіжка. Фото: скрін youtube
Платіжка. Фото: скрін youtube

Йдеться про списання заборгованості за той період, коли у вашому місті та місцевості проводилися активні бойові дії проти російських окупантів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Тобто в уряді вибачать борги за низку комунальних послуг. Зокрема йдеться про плату за керування багатоквартирним будинком, за постачання та розподіл електрики, за постачання опалення, води, за послуги поводження з побутовими відходами.

До речі, ще у вересні минулого року було ухвалено законопроект, згідно з яким деякі категорії населення звільнено від плати за комунальні послуги в період військового стану. Йдеться про громадян, які мешкають у районах проведення активних бойових дій. Також йдеться про тих, хто станом на сьогодні перебувають у тимчасовій окупації.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Ситуація в країні все ще складна, але після заходу сонця обов'язково настане світанок, і наша перемога вже близько. Незабаром це пекло на землі закінчиться, і Україна знову буде вільною.

Нагадаємо, що молоко подорожчало, кефір подешевшав: як змінилася вартість молочних продуктів за місяць

Раніше повідомлялося, що працюють спеціальні бригади: у ДТЕК пояснили, чи світло відключають за скаргами сусідів

Також, астролог назвала області України, в яких окупанти готують "справжнє пекло"