В Україні прийняли нові закони, які передбачають нові штрафні санкції за підробку сільсько-господарської продукції.

Нові правила щодо фальсифікатів зможе вдосконалити законодавство у сфері охорони прав на сорти рослин та наблизив його до норм Європейського Союзу. Про це повідомляє Насіннєва Асоціація України.

Насіння проростає. Фото: Youtube
Насіння проростає. Фото: Youtube

У новому законодавстві значно збільшені штрафи за маркування, пакування фальсифікованої продукції та використання торгівельної марки, яка зовнішньо нагадує торгівельну марку іншого виробника. За такі дії штраф сягатиме від однієї до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 6,5 млн грн. Це для громадян, а посадовці отримають до 10 млн грн штрафу.

Крім того, закон дозволив подавати заявки на реєстрацію сортів онлайн, скоротив терміни для розгляду документів, запровадив електронні сервіси отримання дозвільних документів для ввезення зразків насіння для дослідних цілей.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Також з "плюсів зазначають спрощення процедури ввезення в Україну вже відомих сортів насіння та садивного матеріалу та скорочення реєстрації для сортів, що вже зареєстровані в ЄС та США.

Виконавча директорка Насіннєвої асоціації України Сюзана Григоренко підкреслила, що завдяки впровадженню нового закону, можна постачати насіння найновіших сортів українським аграріям одночасно з агровиробниками ЄС та США.

Нагадаємо, ми писали, що чіпси Lay's опинилися в гуманітарці для російських убивць.

Як повідомляв "Знай.ua" українським водіям посилюють штрафи, гаманця не вистачить.

Також "Знай.ua" інформував, світла буде більше? Україна отримала додаткові кіловати