Значна частина бюджетних коштів цього року направлена на захист та оборону України через війну. Тому Кабмін вирішив не виділяти на збільшення пенсій, як це було закладено у минулорічному бюджеті.

Попри це в уряді планують переглянути пенсії українців, але стосуватися збільшення розміру пенсійних виплат буде стосуватися тих, хто отримує щомісячні пенсії менше від мінімальних.

Соціальні виплати, скріншот з відео
Соціальні виплати, скріншот з відео

Також збільшать виплати пенсіонерам, які мають великий стаж. За кожен рік наднормового стажу буде доплата за 21 гривню. Йдеться про трудовий стаж понад 30 років для жінок та понад 35 років для чоловіків.

Але й це все не все. Перерахують мінімальні пенсії також тим, хто брав участь в рятівних роботах на ЧАЕС, або має статус "чорнобильця". Розмір залежатиме від середньої зарплати в Україні, яка за прогнозами експертів буде на рівні до 19 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Якщо людина має першу групу інвалідності, то розмір пенсії дорівнюватиме середній заробітній платі – 19 тисяч гривень. За другої групи інвалідності виплати становитимуть 85% від середньої зарплати, а у разі третьої групи – до 70%.

Також весною уряд проведе індексацію пенсій, збільшивши розмір на 5,4 %.

Нагадаємо, ми писали, що кошти зайдуть за три дні: Пенсійний фонд в стиснуті терміни буде виплачувати лікарняні.

Як повідомляв "Знай.ua" у МВС назвали суму, яку водії зобов'язані будуть віддати за реєстрацію автомобіля у 2023: ви будете приємно здивовані.

Також "Знай.ua" інформував, роботодавцям платитимуть за найманих працівників: скільки й кого фінансуватиме держава.