Впродовж всього минулого року, починаючи з 24 лютого, в Україні дорожчали продукти, споживча інфляція сягнула 34,4%, за даними Державної статистичної служби.

За даними Держстату, базова інфляція в Україні за минулий, 2022 рік, становила 22,6%. Інфляція два місяці поспіль становила 0,7%, тоді як раніше три місяці поспіль перевищувала 2%.

Продукти, фото: Знай.ua
Продукти, фото: Знай.ua

Серед продуктів найбільше подорожчали яйця – на 76,6%, фрукти – на 73,8%, овочі – на 51,8%.

Згідно з повідомленням, зростання споживчих цін в Україні в грудні 2022 року залишилося на рівні листопада – 0,7% порівняно з 2,5% у жовтні, 1,9% – у вересні та 1,1% – у серпні, повернувшись на рівень липня. У грудні було зафіксовано інфляцію 0,6%.

На споживчому ринку в грудні ціни на продукти та безалкогольні напої зросли на 0,7%. На 2,5-0,9% подорожчали масло, молоко та молочні продукти, хліб, фрукти, овочі, безалкогольні напої, риба та продукти з риби. На 2,7-0,1% подешевшали продукти переробки зернових, яйця, цукор, м’ясо птиці, сало, свинина, рис.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Нацбанк зберіг прогноз інфляції за підсумками 2022 року на рівні 30%, тоді як уряд наприкінці жовтня покращив його з 30,1% до 29,3%. Тож, схоже на те, що продукти продовжать дорожчати, доки економіка не почне функціонувати правильно після нашої перемоги.

Нагадаємо, ми писали, що гниль та цвіль: що втюхують українцям за шалені кошти в супермаркетах.

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні хочуть підняти акциз на алкоголь та пальне: яким буде розмір ставки та ціни.

Також "Знай.ua" інформував, час поповнювати запаси: супермаркети знизили ціни на популярні крупи.