Українці вже котрий місяць живуть у темряві через регулярні відключення світла. Багато хто боїться, що нові удари окупантів спровокують тривалий блекаут, але в Центрі дослідження енергетики припускають, що з середини лютого його в Києві не буде.

Про це заявив директор Центру Олександр Харченко і додав, що у Києві спостерігається найскладніша енергетична ситуація.

"Коли ми говоримо про енергосистему України, яка абсолютно об'єднана, то один із найскладніших регіонів — Київський. Він дефіцитний дуже сильно", – сказав він.

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

Київ - одне з найуразливіших міст, і російські енергетики знають про стан справ, тому успішно цим користуються та допомагають окупантам у плануванні ракетних атак столиці.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Однак, як заявив Харченко, Центр дослідження енергетики вже реалізовує план, завдяки якому Київ не зануриться у темряву на тривалий час. Тобто блекауту можна уникнути.

"Якщо все вдасться зробити так, як зараз заплановано, то з середини лютого Києву буде все одно будь-який блекаут. Київ стоятиме. Треба зробити певні речі", – сказав директор Центру.

Україна без світла, фото Знай.ua
Україна без світла, фото Знай.ua

План хочуть розширити і на інші великі міста, щоб усі українці не боялися загрози тривалого блекауту.

"У містах буде резервна генерація для водоканалів, для теплових станцій. Щоб якщо система не працює, всі отримали харчування, тепло та воду", - додав Харченко.

Українці без світла, фото із вільних джерел
Українці без світла, фото із вільних джерел

Раніше ми писали про те, що в Україні змінилася ситуація із відключеннями світла, голова ДТЕК попередив усіх

Як повідомляв Знай.ua, нехитрі, але ефективні способи продовжити "життя" свічки: горітиме вдвічі довше