Стало відомо про те, хто може бути звільнений від комунальних послуг в умовах військового стану. Стосується це певної категорії громадян, які опинилися у складному становищі.

Про це повідомляє Центр комунального сервісу.

Виявляється, що сильно заощадити можна у тому випадку, якщо хтось із членів домогосподарства чи сім'ї тривалий час уже не живе у квартирі. Крім того, споживачі без лічильників на певні види послуг мають таку можливість.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Наприклад, якщо споживачі не мають лічильника на газ чи воду, тоді плата відбувається відповідно до переданих показників. Однак плату взагалі можуть відзначити у випадку, якщо клієнт є внутрішньо переміщеною особою, і тимчасово живе в іншому населеному пункті. Також, якщо він перебуває на лікуванні в іншому місті чи країні, або ж проходить військову службу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Лічильник, скріншот: YouTube
Лічильник, скріншот: YouTube

Скасують плату за комунальні послуги ще й у випадках, коли людина зараз в іншій країні, або ж у в'язниці. Якщо ви раптом потрапляєте до однієї з цих категорій, тоді залишиться лише підтвердити це за допомогою спеціальних довідок.

Які документи необхідні для перерахунку оплати за комунальні послуги:

  • Звернення до ЦКР;
  • Паспорт чи документ, що засвідчує особу;
  • Картка (довідка) фізичної особи-платника податків про надання ідентифікаційного номера;
  • Документ на право власності/користування житловим приміщенням/квартирою;
  • Документ, що підтверджує місце проживання за іншою адресою, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби, відбування покарання або документ, що підтверджує тимчасове перебування споживача за кордоном.

Комуналка, фото: кадр з відео
Комуналка, фото: кадр з відео

Нагадаємо, що супермаркети знизили ціни на помідори, але підняли на огірки: скільки коштують популярні овочі

Раніше повідомлялося, що звільнитися з ЗСУ: юрист підказав, як мобілізованому оформити опікунство над хворими батьками

Також якщо близька людина загинула на війні: які документи потрібні і з ким зв'язатися