В Україні хочуть найближчим часом почати маркувати товари компаній, які продовжують працювати на території України.

З'явилася петиція на сайті Офісу президента України, та оприлюднили її наприкінці минулого року. За півтора тижні вдалося зібрати близько 6 тисяч голосів із 25 тисяч необхідних.

Автором став українець на ім'я Юрій Гудименко. Він зазначив, що згідно із законодавством Росії, якщо воно все ще працює в недодержаві, всі іноземні компанії, які мають виробництво на території країни, повинні сприяти мобілізації.

Петиція, скріншот: ОПУ
Петиція, скріншот: ОПУ

Крім того, всі вони сплачують податки на території Росії, які йдуть до державного бюджету. Тобто війна фінансується, зокрема, за їх рахунок.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Таким чином іноземні корпорації, які відмовляються припиняти виробничу діяльність на території Російської Федерації, є безпосередніми учасниками російської агресії проти України", - зазначає автор петиції.

Незважаючи на всі події 2014 року, більшість компаній проігнорували всі злочинні дії російського режиму, а також продовжили працювати там.

Бойкот, фото: Знай.ua
Бойкот, фото: Знай.ua

Після 24 лютого все змінилося і багато іноземних компаній виявили солідарність з Україною, але далеко не всі. близько 1000 представників міжнародного бізнесу продовжують вести бізнес у Росії, і цим підтримують криваву війну.

"Зберігаючи присутність на російському ринку, бренди такого масштабу є важливим джерелом економічних ресурсів, які держава-агресор використовує для здійснення звірств та геноциду, спрямованих проти мирних українців", - додає автор петиції.

У петиції пропонується відтепер маркувати ці бренди спеціальними позначками. Також товар повинен буде розміщуватися на окремих прилавках.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що більше інтернету не пропаде? Українцям показали, що отримали провайдери, серйозні апарати

Раніше повідомлялося, що звільнитися з ЗСУ: юрист підказав, як мобілізованому оформити опікунство над хворими батьками

Також від 7 до 23 тисяч гривень: українцям дадуть на руки нову допомогу, хто може готувати документи