Лафа скінчилася. В «Укренерго» поділилися невтішним прогнозом щодо відключень електроенергії. Ситуація значно погіршилась.

Про це 6 січня повідомили у національній енергетичній компанії " Укренерго ".

Українців вкотре попросили розумніше споживати електроенергію, а значне похолодання, яке з кожним днем ​​стає тільки сильнішим, призводить до стрімкого збільшення споживання енергії.

Через ракетні удари, які попередні місяці завдавалися нашій критичній інфраструктурі, наша енергосистема не здатна покрити його в повному обсязі.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Зокрема, сильні пошкодження на найпотужнішій в країні електростанції, яка знаходиться під окупацією - Запорізька АЕС.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

А, щоб забезпечити баланс нашій енергосистемі, у всіх галузях було вирішено запровадити ліміти споживання. Вони діють з 8:00 до 23:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень.

Наприклад, днем ​​раніше через перевищення лімітів у більшості областей було введено аварійні відключення, але в нічний час доби виробляється достатньо електрики для покриття всього споживання.

У компанії знову попросили українців розумніше споживати електроенергію, і користуватися всіма приладами по черзі, але в жодному разі не одночасно. Все це дозволить нам знизити навантаження на енергосистему і тим самим знизити необхідність обмеження споживання.

Економія електрики. Фото: скриншот з відео
Економія електрики. Фото: скриншот з відео

Триватимуть такі відключення доти, доки знову не потеплішає.

Як ефективно очистити пральну машинку від накипу: необхідні засоби знайдуться на кожній кухні

Як повідомлялося, як зберегти субсидію при переїзді на нове місце: українцям пояснили всі нюанси .

Також більше інтернет не пропаде? Українцям показали, що отримали провайдери, серйозні апарати