В Україні збільшилось людей, які отримують відзнаки державного рівня, їм належить також грошова нагорода, яку виплачують щомісяця.

Грошове забезпечення отримуватимуть люди, яким надано звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка", а також лицарі ордена "Богдана Хмельницького" та кавалери ордена "За мужність". Якщо особа померла чи її нагородили посмертно, кошти призначать родині.

Виплати: джерело: YouTube
Виплати: джерело: YouTube

Розмір виплат залежить від зміни мінімальної заробітної плати.

Героя України надають за здійснений видатний вчинок. Щомісячна виплата для Героїв "Золотої Зірки" призначають в розмірі трьох мінімальних заробітних плат (станом на 1 січня 2023 року) – 20 100 грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Лицарям ордена "Богдана Хмельницького", який надають за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороноздатності та безпеки України виплачують щомісяця дві мінімальні зарплати – 13 400 грн.

нагороди, фото: штаб ООС
нагороди, фото: штаб ООС

Кавалерам ордена "За мужність" трьох ступенів, яких було нагороджено за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, високий професіоналізм, призначають одну мінімалку – 6 700 грн.

Нагадаємо, ми писали, що вихід на пенсію в Україні: кому з громадян у 2023 році стало складніше оформити "заслужений відпочинок".

Як повідомляв "Знай.ua", як зберегти субсидію при переїзді на нове місце: українцям пояснили всі нюанси.

Також "Знай.ua" інформував, від 7 до 23 тисяч гривень: українцям дадуть на руки нову допомогу, хто може готувати документи