Відключення електрики по всій країні ще точно позначаться на цінах в Україні найближчим часом. Подорожчання відбудеться вже найближчим часом.

Про це в ефірі телемарафону розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Наразі більшість аграріїв змогли переналаштуватися на роботу у складніших умовах, і тепер продовжують роботу. Зокрема йдеться про генератори, що спричинить нове підвищення цін на багато продуктів.

Супермаркет, скріншот: YouTube
Супермаркет, скріншот: YouTube

Вагатися подорожчання буде на рівні від 3 до 5 відсотків, що суттєво позначиться на вашому гаманці.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Ми вважали, що підвищення коливатиметься на рівні близько 3-5%. Важливо, що суттєвого зменшення виробництва за ці кілька місяців не відбувалося. Це підтвердження, що більшість аграріїв переналаштувалися на роботу у складних умовах і продовжують працювати", – сказав Тарас Висоцький. .

Перебої на виробництвах постійні через відключення електроенергії, і єдиним виходом із ситуації стала закупівля генераторів. Їх використання буде регулярним доти, доки повністю не буде відновлено нашу критичну інфраструктуру. За деякими прогнозами це може статися вже ближче до літа, а за деякими взагалі займе кілька років, оскільки руйнації серйозні.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

"У нас є кілька стратегій: одна з них — це забезпечити виробництво генераторами. Також міністерство приймає заявки, зокрема від тваринницьких ферм для включення їх до переліку критичної інфраструктури. Нам дуже важливо забезпечити електроенергією всі виробничі цикли", — сказав перший заступник міністра.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що зелена цибуля, петрушка та кріп: на скільки подорожчав "смак весни" у супермаркетах за місяць

Раніше повідомлялося, що магічний трюк, щоб приховати втомлені очі: кілька кроків до сяючого обличчя

Також чоловіки-біженці: чи мають право українці зняті з військового обліку залишати територію України