Ще одна частина українців може не подавати повторно документи для продовження виплат у 2023 році. Мова йде про отримання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам не потрібно повторно подавати заяви.

Як повідомляється у новому дописі на фейсбук-сторінці "Пенсійного кур'єра", ці виплати у 2023 році продовжать автоматично.

Право на отримання виплат матимуть українці зі статусом ВПО, що переїхали з населених пунктів, які:

  • розташовані в районах активних воєнних (бойових) дій;
  • перебувають у тимчасовій окупації;
  • перебувають в оточенні (блокуванні).

Соцвиплати. Фото: скрін youtube
Соцвиплати. Фото: скрін youtube

"Наразі йдеться про мешканців 329 громад дев'яти областей: 66 — Донецької, 62 — Запорізької, 56 — Харківської, 49 — Херсонської, 37 — Луганської, 26 — Миколаївської, 19 — Сумської, 10 — Дніпропетровської, 4 — Чернігівської.", - йдеться у повідомленні. Пенсійний кур'єр

Відзначається, що мешканці цих регіонів мають право на виплати в розмірі 2000 грн на дорослу людину й 3000 грн на особу з інвалідністю чи дитину.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також українцям нагадали умови отримання відповідних виплат. Отримувачі виплат можуть втратити їх лише в разі повернення додому або не перебування за вказаним під час реєстрації як ВПО місцем проживання. Водночас про перевірку місця проживання внутрішніх переселенців мають повідомляти заздалегідь. Це можна зробити телефоном.

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову