В останні дні грудня закупівельні ціни на молоко залишалися на рівні кінця листопада – на початку грудня. При цьому виробництво в Україні помітно скорочується через проблеми з електроенергією. Про це повідомила аналітик Асоціації виробників молока Яна Лінецька.

За словами аналітика, закупівельні ціни на молоко в останні дні грудня минулого року були стабільними і середньозважена ціна трьох сортів залишилася на рівні 11,92 гривні за кіло.

Ціни на молоко, скріншот з відео
Ціни на молоко, скріншот з відео

При цьому на тлі постійних перебоїв з електропостачанням виробництво молока в промисловому секторі помітно скорочується. Попередні підрахунки свідчать, що для ферми на 1000 корів затримка доїння хоча б на годину загрожує недоотриманням 2 тонн молока на добу. У місячному еквіваленті втрачається 60 тонн продукції. Також невчасна дійка провокує зростання захворюваності на мастити, і як наслідок, вибраковування.

Молоко, скриншот: YouTube
Молоко, скриншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На думку експерта, подальший рівень закупівельних цін залежить від попиту на внутрішньому та зовнішньому ринках у післясвятковий період, а також від економічної ситуації в країні в цілому.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні зрушили з місця ціни на деякі овочі, фрукти теж відстають: що подорожчало найбільше.

Також наш портал інформував, передноворічні цінники на огірки, помідори та перець не радують: скільки коштуватимуть свіжі овочі на святковий стіл.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці зіткнулися з подорожчанням свинини, яєць та олії: скільки коштують продукти перед Новим роком.