Українцям показали нові правила обліку для військовозобов'язаних жінок. Вони стосуються тих, хто має медичну освіту та проходять за віком – від 18 до 60.

Відповідні правила ухвалив Кабмін, а сам документ опублікували на сайті уряду.

Жінки в українській армії
Жінки в українській армії

За 2 місяці до завершення навчання заклади мають скласти списки жінок, які здобувають медичну або фармацевтичну освіту, та подати їх до районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Після цього жінкам оформлять тимчасове посвідчення військовозобов'язаного та внесуть інформацію про них до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Мобілізація в Україні, фото 5.ua
Мобілізація в Україні, фото 5.ua

Як тільки українки отримають медичну освіту, їм видадуть дані тимчасові посвідчення у районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Посвідчення дійсні 30 днів, але протягом 7 днів після отримання потрібно прибути у військкомат і стати на облік.

Рішення про взяття жінок на військовий облік буде ухвалено після того, як визначать їхню придатність до служби та внесуть персональні дані до Єдиного державного реєстру.

Варто нагадати, що на облік можуть стати українки віком від 18 до 60, які проходять за станом здоров'я та мають професійну спеціальність зі списку Міноборони.

Жінки в українській армії
Жінки в українській армії

Нагадаємо, чоловіки -біженці: чи мають право українці зняті з військового обліку залишати територію України

Раніше ми писали, мобілізація в Україні 2023: де вручатимуть повістки і хто вирушить служити