У березні 2023 року має пройти планова індексація соціальних виплат, включаючи пенсіонерів – наскільки зросте розмір пенсії наразі невідомо.

Проте відомо те, про що постійно каже прем'єр-міністр Денис Шмигаль... тобто про обов'язкове пенсійне накопичення. Його впровадження, а також реформа Фондового ринку та ринку капіталів – це ключові пріоритети роботи українського уряду на поточний рік.

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

У своєму Telegram-каналі Денис Шмигаль пояснив, що Україна, як держава, протягом багатьох років нікуди не зрушувала проблеми з наповненням Пенсійного фонду. Тому й відбуваються рухи у бік реформи, оскільки це дозволить усім працевлаштованим українцям мати власні пенсійні накопичувальні рахунки.

Потім він додав, як це відбуватиметься. На накопичувальні рахунки українців кошти надходитимуть із трьох джерел – це внесок держави, роботодавців та добровільні внески. Тому кожен українець матиме право на гідну пенсію.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube
Денис Шмигаль. Фото: скрін youtube

Як українці відреагували на можливі подібні зміни – залишається загадкою. Однак у майбутньому це зніме "зобов'язання" утримувати зі своєї зарплати кількох пенсіонерів.

Нагадаємо, НБУ ввів в обіг нові банкноти 500 гривень : як виглядають і де можна дістати

Як повідомляв "Знай.ua", одна копійка відіграє роль? Чому пенсіонери "клюють" на товари з цінником на "9" наприкінці

Знай.ua писав, чоловіки-біженці: чи мають право українці зняті з військового обліку залишати територію України