Для українських водіїв підняли вартість першої реєстрації легкових автомобілів. Ці зміни проведені у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму. Скільки доведеться платити 2023 року, повідомляє Головний сервісний центр МВС.

У МВС наголосили, що розмір податку залежить від прожиткового мінімуму, який зараз становить 2684 гривні, що на 203 гривні більше, ніж було у 2022 році. Відповідно до чинного законодавства за першої державної реєстрації в Україні легкового автомобіля фізичні особи сплачують збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Автомобили, фото: Знай.ua
Автомобили, фото: Знай.ua

Розмір податку залежить від вартості. Так, 3% доведеться заплатити, якщо машина коштує не більше ніж 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року. Віддати 4% доведеться, якщо транспортний засіб коштує від 165 до 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року.

Підвищення податку. Фото: МВС
Підвищення податку. Фото: МВС

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Якщо автомобіль дорожчий за 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, то викласти доведеться вже 5%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українським водіям нагадали про кругленький штраф за популярне порушення: пасажирів теж стосується.

Також наш портал інформував, коли Україна занурюється у темряву, і світлофори не працюють: як легко запам'ятати жести регулювальників.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, водіїв закликали відмовитися від цих шкідливих звичок за кермом: найчастіше призводять до ДТП.