Українцям, які жертвують свою кров на донорство, належить надбавка до пенсії. Вона нараховується у розмірі 10% від прожиткового мінімуму.
Уряд України 1 грудня зробив перерахунок цієї надбавки, яка належить почесним донорам, відповідно до Закону України "Про донорство крові та її компоненти".

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Наразі розмір надбавки становить 258,90 гривні на місяць. Цю суму українці отримують разом із основними пенсійними виплатами.

Однак якщо прожитковий мінімум змінюється, набавку мають збільшити на різницю між старою сумою, яка була до підвищення, та новою вже після підвищення.

Гроші. Фото: скриншот Youtube
Гроші. Фото: скриншот Youtube

Українці, які безкоштовно здали 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимальних допустимих доз плазми, офіційно набувають статусу почесного донора України. Разом із набуттям даного статусу можна розраховувати і на додаткові виплати від держави.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Щоб подати заявку на отримання надбавки до пенсії, українцям потрібно надати документи про нагородження нагрудним знаком "Почесний донор України" до територіального управління Пенсійного фонду.

донорство крові, фото: ООС
донорство крові, фото: ООС

Раніше ми писали про те, що українці почали відмовлятися від використання готівки, і в НБУ назвали головну причину

Як повідомляв Знай.ua, субсидії в Україні: чи можна отримати пільгу при зупиненому трудовому договорі

Також портал Знай.ua писав, що не маргарин, а масло? Українців нагодували штучною партією молочки, попастися міг кожен