Українським військовослужбовцям не варто чекати на підвищення заробітних плат у новому, 2023 році.

Про це повідомив член комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у Верховній раді України Федір Вениславський та додав, що оборонний бюджет становить 43% усіх державних видатків.

Воїн ЗСУ, фото: Instagram
Воїн ЗСУ, фото: Instagram

Збільшення зарплати військовим не буде, бо зараз служить набагато більша кількість українців, ніж це було на початку війни. Однак усі надбавки виплачуватимуть і 2023 року.

"Обсяг фінансування, який зараз для військовослужбовців, безумовно, має бути збережений. Ми на це націлювалися. Тому виплати бойових 15 тис. грн та додаткових 30 тис. грн будуть. Я думаю, ми збережемо це на тому рівні, що було запропоновано. І це, напевно, найбільш оптимально з погляду можливостей держави та потреб соціального та матеріального захисту військовослужбовців", – повідомив Веніславський.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Військові ЗСУ. Фото: Youtube
Військові ЗСУ. Фото: Youtube

Оборонний бюджет України в новому році включає дві складові. Перше - це зарплати та грошове утримання військовослужбовців, соціальні гарантії, пов'язані з пораненням та загибеллю військовослужбовців для сімей. Друге – це військова техніка та озброєння, матеріально-технічне забезпечення.

Нагадаємо, вручення повісток на вулиці: військові заявили, що це може закінчитися за однієї умови

Раніше ми писали про те, що буде з курсом долара 2023 року: міністр фінансів Марченко поділився прогнозом