Крім пенсії, деякі українці мають право на отримання надбавки, яка щорічно індексується. Хто і на які доплати може розраховувати, повідомляє інформаційний портал "На пенсії".

Українські пенсіонери мають право на доплати до пенсії при досягненні 70, 75 та 80 років. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.09.2020 № 849 особам, яким виповнилося 80 років та більше, встановлюється щомісячна компенсаційна виплата у розмірі до 500 гривень у межах зазначеного розміру.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Пенсіонери віком від 75 до 80 років можуть розраховувати на щомісячну компенсаційну виплату у розмірі до 400 гривень. Виходить, що при досягненні 80 років розмір надбавки підвищується з 400 до 500 гривень - на 100 гривень.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Водночас, розмір доплати для українців віком від 70 років становить 300 гривень. Важливо відзначити, що вікова надбавка підпадає під щорічну індексацію, яка планується і в 2023 році. В уряді заявили, що незважаючи на ситуацію в країні, щорічну індексацію буде проведено, а також запровадять адресні надбавки для різних категорій пенсіонерів.

Раніше портал Знай повідомляв, відновлення пенсійного посвідчення в Україні: як відбувається процедура та куди звертатися.

Також наш портал інформував, із платіжками за комуналку доведеться справлятися самостійно: чому не всі українці отримають субсидію у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: у Мінсоцполітики дали інструкцію.