На українців чекає чергове подорожчання різних категорій товарів у 2023 році. Насамперед ціни зростуть на паливо та продукти.

Міністр економіки України Юлії Свириденко висунула такий прогноз у прямому ефірі "Сніданку з 1+1" та зазначила, що протягом року ціни відчутно зросли через війну, яка вплинула на всі процеси - виробництво, логістику, експорт тощо.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

"Наступний рік повністю залежить від розгортання військових дій, але Міністерство економіки прогнозує зростання цін. Тому що ми впевнені, що наступний рік буде роком перемоги. Ми заклали зростання на 3,2%", - каже Юлія Свириденко.

Ситуація на паливному ринку безпосередньо залежатиме від подій на фронті. Українці почали скуповувати генератори через обстріли інфраструктури окупантами, тому ціни на пальне змінюються.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Міністр повідомила, що у грудні Україна імпортувала 700 000 тонн палива, тоді як до 24 лютого цей показник не становив понад 60 000 тонн. Тобто чим вищий попит в українців, тим більше постачань, а від цієї кількості залежить і вартість пального.