Найближчим часом під Києвом збираються встановити датчики, які виявлятимуть російські ракети та безпілотники ще до меж міста.

Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Небутов.

Справа в тому, що на Київщині, заради захисту об'єктів критичної інфраструктури, вирішили встановити спеціальні датчики. Вони повинні допомогти збирати акустичну інформацію, а також після цього оперативно передавати її до підрозділів ППО.

Shahed-136. Фото: Youtube
Shahed-136. Фото: Youtube

"Це зможе не лише захистити критичну інфраструктуру, не лише підстанції, які постійно обстрілюють ворог, а й інші об'єкти, куди будуть націлені удари", – повідомив начальник поліції Київської області Андрій Небутов.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Такі датчики стануть джерелом додаткового збору інформації. Тобто, вона приходитиме не тільки з радарів та лінії 102, а й з тих місць, де немає людей.

Бойовий літак з ракетою. Фото: скриншот Youtube
Бойовий літак з ракетою. Фото: скриншот Youtube

Це може значно посилити нашу оборону.

До речі, зважаючи на все, протиповітряна система значно посилилася, і це можна помітити по черговому масованому обстрілу України з боку Росії. 16 ракет із 16, які були запущені у бік Києва, були збиті. Це допомогло позбутися наслідків, які б принести ворожі об'єкти.

Проте без пошкоджень не обійшлося. Уламки трьох ракет впали на інфраструктуру, і це призвело до поранень трьох людей.

Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube
Українська ППО. Фoто: скриншот Youtube

Нагадаємо, що 2 мільйони мобіків путін хоче кинути в Україну: чи відіграють вирішальну роль

Раніше повідомлялося, що окупант путіна розповів правду про мародерство та розстріл мирних українців - тепер готується сісти у в'язницю "за фейки"

Також залишки крейсера "Москва" випливли на одеському пляжі: окупанти продовжують влаштовувати "сюрпризи" українцям