У 2022 році Україна вперше змушена була завезти на свій внутрішній ринок понад 100 тис. тонн цибулі.

Імпорт цибулі обумовлений вторгненням росії на територію України та активними бойовими діями на полях південних областей, де вирощувалась ріпчаста. За даними Державної митної служби, впродовж з січня по листопад 2022 року було закуплено понад 100,979 тисячі тонн на загальну суму 62 млн доларів.

Користь від цибулі. Фото: Youtube
Користь від цибулі. Фото: Youtube

За даними Херсонської ОВА, 60% господарств регіону, який забезпечує третину врожаю цибулі, постраждали через війну. Майже 70% полів пошкоджено.

Вирощування цибулі, кадр з відео
Вирощування цибулі, кадр з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

На думку аграріїв, цибулю продовжать закупати з-за кордону на початку 2023 року, а якщо війна не піде на спад, то і надалі.

наразі ціна в супермаркетах на цибулю коливається від 33,37 грн за кілограм ріпчастої до 82,90 грн за кілограм білої. Синю цибулю у супермаркетах можна приблизно придбати за 47,93 грн за кілограм.

Ціна на цибулю. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на цибулю. Фото: скриншот Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що Укрпошта знижує тарифи з Нового року на 75%: кого це торкнеться насамперед

Як повідомляв "Знай.ua" соняшникова олія знову тріпає нерви українцям: як змінилися ціни у супермаркетах.

Також "Знай.ua" інформував, медики назвали овоч, який має бути на столі у кожного українця: насичений мінералами та корисними елементами.