Українців попередили про додатковий податок за зняття готівки у банкоматах, який передбачається в оновленій концепції податкової реформи в 2023 році.
Таким чином, уряд хоче боротися з тіньовою економікою та схемами, завдяки яким деякі ухиляються від оподаткування. Оновлена ​​концепція називається "10-10-10", а опікується нею заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма, як повідомили в "Економічній правді".

Сплата податків, кадр з відео
Сплата податків, кадр з відео

"Оподаткування, на переконання авторів концепції реформи, має підвищити вартість скруток з ПДВ, виплати зарплат у конвертах, тіньового працевлаштування та більшості інших схем", - йдеться у повідомленні.

Принцип роботи буде таким: при знятті в банкоматі або в касі банку з рахунку гроші списуватимуться автоматично разом із податком. Однак його розмір поки що не озвучили, але у ВП уточнили, що він не перевищуватиме 10% від суми.

Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube
Банкомат ПриватБанку. Фото: скрін youtube

Не виключено, що до фінального проекту закону норма про податок взагалі не увійде. Його впровадження залежатиме від остаточних ставок ПДВ та ПДФО.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Однак майже напевно в податковій реформі будуть інші обмеження на готівку. Серед них — заборона на зняття готівки юридичними особами та заборона продажу за готівку підакцизної продукції", - заявили у виданні.

Зазначається, що обмеження та податок на готівку буде запроваджено лише після того, як в Україні стабілізується ситуація з безготівковими розрахунками, тобто коли припиняться блекаути та перебої зі зв'язком.

Нагадаємо, в Україні створили спільну мережу банків power banking: що стало доступним для українців

Раніше ми писали, хочете запустити салют у Новий рік? Поліція розповіла, що з вами станеться