В Україні буквально з кожним днем ​​зростає попит на генератори та портативні батареї, позиції закінчуються, але ціни не рухаються з місця.
У великій торговій мережі з продажу техніки розповіли, чи варто українцям чекати здешевлення цін на категорії товарів, які Кабмін звільнив від ПДВ та мита – генератори, павербанки, електронні станції та інші пристрої, які дуже популярні через відключення світла.

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

У "Фокстроті" закуповують ці товари у постачальників вже на внутрішньому ринку. Про це представники компанії повідомили виданню UBR. Пристрої закуповуються без ПДВ та для покупців реалізуються без урахування цього податку.

Однак у деяких компаній ще залишилися товари, які були завезені в країну ще до набрання чинності новою постановою, тобто за них сплачено і ПДВ, і мито. Це означає, що ціни на такі позиції не зміняться.

"Прогнозуємо, що ближче до кінця грудня, коли ці партії будуть реалізовані, ціни на нові поставки генераторів та акумуляторів можуть бути нижчими з урахуванням відсутності митних та податкових відрахувань", – розповів комерційний директор мережі "Фокстрот" В'ячеслав Схильний.

Павербанк. Фото: Youtube
Павербанк. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Раніше ми писали про те, що українці зможуть здобути професійну освіту онлайн: найактуальніші професії

Як повідомляв Знай.ua, зберегти зв'язок під час блекауту: українців попередили про підступну аферу

Також портал Знай.ua писав, що українців попередили на рахунок новорічної ночі: вийдете на вулицю - опинитеся в поліції