Війна не щадить нікого, навіть якщо це святковий салат. За цей рік індекс олів'є значно зріс і потрібно буде віддати круглу суму за цю страву.

Про це повідомила прес-служба сервісу доставки продуктів Zakaz.ua .

Справа в тому, що собівартість даного салату на сьогоднішній день склала практично 102 гривні, і це неймовірно дорого, тому що для середньої української сім'ї цього буде мало.

Індекс олів'є, фото: Zakaz
Індекс олів'є, фото: Zakaz

Виходить, що за рік індекс вартості однієї з найпопулярніших страв на святковому столі зріс приблизно на 45%, а це загалом дорожче вже на 94 гривні в середньому, якщо готувати салат на стіл гостям.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Протягом року через війну зросли ціни майже на всі категорії товарів. Зокрема, подорожчання торкнулося всіх продуктів, що входять до складу популярного новорічного салату", - йдеться у повідомленні.

Салат "Олів'є", фото zira
Салат "Олів'є", фото zira

Найбільше, як це не дивно, подорожчали саме овочі. Моркву та цибулю тепер продають із завищеним на 180% цінником.

Ще у грудні минулого року ціни становили 11 гривень за кілограм цибулі, а сьогодні це вже 30. Морква була 8 гривень, а сьогодні практично 22. Значно зросла ціни і на огірки, як квашені так і свіжі – 44-102 гривні та 77 гривень відповідно.

Яйця. Це безумовно цьогорічні рекордсмени, оскільки вони подорожчали одразу на 90% - близько 65 гривень за десяток. Майонез у середньому подорожчав на 33%. Банку консервованого горошку цього року коштуватиме 30-50 гривень.

Найдорожчим інгредієнтом традиційно стала варена докторська ковбаса – від 210 до 300 гривень за кілограм.

Олів'є, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Олів'є, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Якщо в середньому готувати 3 кілограми салату на свята, це коштуватиме 303 гривні 99 копійок. Ще рік тому ціна становила 209,99 гривні.

Нагадаємо, скільки українці витратить на новорічний стіл-2023 - "золоте" олів'є та небагато фруктів

Раніше повідомлялося, що українці не стали тікати з країни після частих масованих ракетних ударів - чергова демонстрація сили та бажання боротися

Також, чи діятиме комендантська година у Новий рік: хто може загриміти у поліцейську дільницю