Зростання цін на деякі продукти напередодні зимових свят – звичайна справа. Наприклад, останніми днями грудня у супермаркетах змінилися цінники на капусту, картопля та морква, які активно використовуються як інгредієнти для приготування новорічних салатів. Як змінилися ціни на городину, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Станом на 27 грудня середній цінник у супермаркетах на молоду капусту сягає 34,46 гривні за один кілограм.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Ще місяцем раніше овочі продавали в середньому по 28,01 за кіло. Водночас капуста білокачанна трохи знизилася в ціні - з 13,44 до 13,11 гривні за кілограм.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Картопля впритул наблизилася до середньої ціни 10 гривень за кіло. Цей овоч додав у ціні - з 9,61 до 9,94 гривні за кіло. При цьому молода картопля подорожчала з 11,39 до 15,90 гривні за кіло, а рожева з 9,99 до 11,16 гривні за кіло.

Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на картоплю. Фото: скрін Мінфін

Останніми днями грудня середній цінник на моркву піднявся до 25,15 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з листопадом, то цей овоч додав у ціні майже 2 гривні.

Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на моркву. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні зрушили з місця ціни на деякі овочі, фрукти теж відстають: що подорожчало найбільше.

Також наш портал інформував, різких стрибків не буде, але подорожчання неминуче: експерт розповів, що буде із цінниками на продукти.

Крім того, ми писали, напередодні Нового року ціна на святковий салат "Олів'є" злетіла: скільки коштуватимуть продукти для приготування.