Дике зростання цін на харчові продукти не зупиняється з початку року на українському ринку. Найбільше подорожчало м'ясо, овочі та фрукти, бакалія та молочна продукція. Споживачі шоковані тим, що відбувається, а Державна служба статистики зібрала дані для повноти картини.

У Держстаті виділили молочний продукт, який користується великою популярністю серед українців і частенько входить до їхнього споживчого кошика - вершкове масло.

Вершкове масло. Фото: скрін youtube
Вершкове масло. Фото: скрін youtube

Середня ціна вершкового масла станом на листопад 2022 року зросла на 1% до 63,67 грн/200 р. А ось у жовтні цей же продукт коштував 63,06 грн/200 г.

Якщо рахувати загалом, з початку цього року масло подорожчало на 22% - з 52,17 грн/200 г у січні. Такого дикого подорожчання давно не було, але на тлі ситуації з іншими продуктами, на які навіть виник дефіцит, це ще не так погано.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Наприкінці грудня перед Новим 2023 роком вершкове масло в середньому коштує 67,70 грн, виходячи з даних порталу "Мінфін". Це ціна торгової марки "Яготинське" 73% жирності 200 грам.

Ціни на масло, дані Мінфіну
Ціни на масло, дані Мінфіну

Варто зазначити, що Держстат для збору даних про зміну ціни на вершкове масло не враховував тимчасово окупованої території Криму, Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Раніше ми писали про те, що напередодні Нового року ціна на святковий салат "Олів'є" злетіла: скільки коштуватимуть продукти для приготування.

Як повідомляв Знай.ua, вартість пального в Україні в 2023 році: що впливатиме на ціноутворення