Ліки – це те, за що ми в першу чергу хапаємось, коли відчуваємо симптоми різних захворювань, але далеко не всі вони є ефективними.

Дуже часто в аптеках продають або навіть лікарі призначають ті засоби, які не несуть жодної користі, тому варто знати, як їх перевірити. Це стосується і сиропів, і таблеток – усіх ліків.

Прийом ліків, фото kuban24
Прийом ліків, фото kuban24

Існує спеціальний український портал dokazovo.in.ua.

Завдяки йому можна дізнатися про ефективність того чи іншого засобу, покладаючись на оцінки десятка міжнародних організацій. Достатньо просто ввести назву препарату у графу пошуку та отримати всю потрібну інформацію.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Аптека, скріншот: YouTube
Аптека, скріншот: YouTube

Також є другий, не менш корисний ресурс – FDA

Це сайт "Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США" (FDA). Він розповість вам все, що потрібно знати про склади та ефективність ліків. Досвідчені медики щорічно проводять контроль якості не лише аптечних засобів, а також продуктів харчування, косметики та навіть медичної техніки.

Тут у графу пошуку потрібно ввести діючу речовину з інструкції, і ви отримуєте список статей з дослідженнями про цю речовину та її дію на організм людини.

Прийом ліків, фото doctorpiter
Прийом ліків, фото doctorpiter

Раніше ми писали про те, що українцям пояснили кілька методів, щоб залишатися при здоровому глузді.

Як повідомляв Знай.ua, хочете цвіль та проблеми з диханням? У цих місцях ніколи не сушіть речі, якщо за вікном мінус

Також портал Знай.ua писав, як самостійно перевірити золото на справжність: жодне "брязкальцн" не проскочить