Зарплати бюджетникам скоротять через вимогу Міжнародного валютного фонду. У наступному році в Україні будуть здійснювати посилену фіскальну політику, тобто очікується збільшення податкових надходжень у державний бюджет.

Подальша платоспроможність країни під питанням, адже кредит для України організація не узгодила. Проте у Фонді пообіцяли, що за умови виконання деяких зобов’язань гроші все ж виділять. Про це стало відомо з Меморандуму в рамках нової Моніторингової програми для України.

Вчителька, скріншот YouTube
Вчителька, скріншот YouTube

Наразі велика частина доходів України витрачається на оборонний сектор, тобто потреби Збройних сил. На другому місці по витратах — соціальна допомога внутрішньо переміщеним особам та незахищеним верствам населення. Решту фінансують зовнішні надходження, а саме гранти і кредити.

Зазначається, що загальне скорочення зарплатного фонду становитиме 27%. Економію зможуть здійснити двома шляхами: перший – зменшенням номінальних зарплат окремих категорій працівників у секторі, другий – скороченням кількості співробітників в організаціях, тобто звільненням людей.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

З огляду на обмеження, які постають перед нами, ухвалено непросте політичне рішення – зменшити видатки на оплату праці працівників бюджетного сектору на 27 відсотків у номінальному виразі порівняно з 2022 роком як шляхом зменшення заробітної плати окремим категоріям працівників, так і через обмеження загальної чисельності працівників,

Нагадаємо, ми писали, що світла не буде від 7 до 10 днів: прем'єр-міністр Шмигаль попередив, скільки Україна виходитиме з блекауту.

Як повідомляв "Знай.ua" російські наркоторговці пожертвували українцям на благодійність 25 тисяч доларів, але вони про це не знали.

Також "Знай.ua" інформував, кого змусять платити податок за користування генераторами.