У ПриватБанку попередили, що у месенджерах не розсилає повідомлень, та закликали звертатися за офіційною інформацією на сайт банку або у додаток Приват24.

Клієнт фінустанови повідомив, що знайомим масово почали надходити повідомлення про нібито нарахування через ПриватБанк допомоги від ООН. Проте повідомлення потребувало підтвердження та переходу на інші сайти. Про ц стало відомо, з моніторингового порталу Мінфін.

Приватбанк. Фото: скрін youtube
Приватбанк. Фото: скрін youtube

У відгуках до банків користувач залишив повідомлення, на яке відгукнулися співробітники ПриватБанку. Він припустив, що повідомлення швидше за все надходять від шахраїв, адже розсилка надходить навіть тим, хто не подавав заявки на будь-які види допомоги.

Переказ: 6.370,31 ₴ на 4149************ Операція: Успішна. Відправник: разова виплата від організації ООН. УВАГА: щоб гроші були остаточно відправлені вам, треба підтвердити ваш вік, - йдеться у фейковому повідомленні

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Повідомлення про шахраїв. Скриншот Мінфін
Повідомлення про шахраїв. Скриншот Мінфін

У ПриватБанку здогадки клієнта підтвердили.

"Так, це шахраї. Використовуйте офіційні джерела", - порадили у банку.

Також у ПриватБанку порадили клієнтам ознайомитись із простими та корисними правилами, як не стати жертвою шахрайства.

Нагадаємо, ми писали, що тютюнові афери позбавляють український бюджет мільярдів гривень: хто із бізнесменів наживається під час війни на людях.

Як повідомляв "Знай.ua" Олена-Крістіна Лебідь з "Аферистів в сітях" попередила про шахраїв серед роботодавців.

Також "Знай.ua" інформував, Дмитра Комарова зробили "головою" шахрайських схем, які виманюють гроші: "Не буває шари".