На українському плодоовочевому ринку знову помічені зміни. Експерти провели моніторинг цін та попередили споживачів про подорожчання деяких позицій.

Даними моніторингу поділився проект EastFruit. Насамперед відзначили подорожчання популярного сорту яблук та спаду цін на новорічні смаколики - мандарини.

Фрукти, фото pxhere
Фрукти, фото pxhere

У ціні трохи злетіли яблука "Гала" через те, що перед новорічними святами зріс попит зі сторони споживачів. А ось сортом "Рене Симиренка" цікавляться менше, тому вартість знизилася.

Виноград білих сортів подорожчав на тлі того, що місцеві виробники майже не пропонують свою продукцію, а імпорт на ринку домінує.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Ціни на виноград. Фото: скрін youtube
Ціни на виноград. Фото: скрін youtube

Продавці цитрусових були змушені знизити ціни на мандарини, оскільки через незначне подорожчання тижнем раніше попит серед покупців просів. В Україні стався наплив імпортної цибулі, але ціна на неї вперше за довгий час трохи знизилася.

Також можна подивитися, як змінилися ціни на овочі та фрукти у різних країнах світу – Польщі, Узбекистані, Молдові, Грузії та Таджикистані.

Дані моніторингу цін, проект EastFruit
Дані моніторингу цін, проект EastFruit

Раніше ми писали про те, що на Новий рік особливо "затятим" святкувальникам готують штрафи: за яке порушення потрібно буде викласти 1000 грн.

Як повідомляв Знай.ua, українцям нагадали про штрафи, передбачені за ДТП - відповідальність несе кожен

Також портал Знай.ua писав, що залишиться скисати на полицях? Українські супермаркети оновили ціни на молоко, сир та сметану