Українців попередили про чергову зміну цін на популярні продукти. Грудневе подорожчання деяких позицій шокувало споживачів, але ця тенденція збережеться й у найближчому майбутньому.

У зв'язку з масовими відключеннями елеткроенергії у підприємств та виробників з'явилися додаткові витрати на генератори, паливо тощо. Саме з цієї причини собівартість продуктів зростатиме.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Насамперед подорожчання торкнеться м'яса, молока та молокопродуктів, а також тепличних овочів. Про це повідомив аналітик Аналітичного центру "Об'єднана Україна" Олексій Кущ і додав, що інфляція загалом становитиме до 30%.

Остаточна ціна безпосередньо залежатиме від витрат підприємств на транспорт, газ, електрику та інше.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

"Дорожчати будуть в першу чергу вироблені товари та послуги, де є питома вага собівартості транспортних витрат на джерела енергії. Тобто зараз ми бачимо, що електроенергія дорога і є дефіцит, багато хто застосовують ті ж генератори, а там собівартість від електроенергії у 5-10 разів вища, ніж та, яку купували на ринку електроенергії", – заявив експерт.

Генератор, скріншот: Facebook
Генератор, скріншот: Facebook

Вартість молочної продукції може зростати на ґрунті того, що продукт неможливо переробляти. Молочна галузь зовсім перебуває у стані кризи. А ось тепличні овочі зав'язані на вартості газу. Відповідно, вони також потрапляють до списку тих продуктів, які можуть подорожчати.

Раніше ми писали про те, що українцям нагадали про штрафи, передбачені за ДТП – відповідальність несе кожен

Нагадаємо, чи залишаться тарифи на тепло та гарячу воду на нинішньому рівні