Ціни на яйця досягли свого "піка" в листопаді, але потім почали потихеньку знижуватися. Зараз вони коштують дешевше, але, як і раніше, не тішать покупців. А ось перед новорічними святами знову було помічено подорожчання.

Станом на 23 грудня середня вартість яєць – 74 грн, у листопаді вона становила 73,5 грн. Хоча є дешевші варіанти по 65-68 грн, залежно від супермаркету. Експерти прогнозують, що подорожчання може піти далі.

Ціни на яйця. Фото: скрін youtube
Ціни на яйця. Фото: скрін youtube

У мережах супермаркетів Varus яйця категорії С1 пропонують по 59,3 грн, йдеться про не брендовану продукцію та поштучний продаж. А ось в АТБ фасований десяток яєць коштуватиме 59,9 грн. Це найдоступніші варіанти.

Тим часом у Метро ціна на яйця зросла до 69,9 грн за десяток. У Сільпо продукт можна знайти за 66 грн, але більшість пропозицій дорожчі 70 грн.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Курячі яйця, скріншот: Youtube
Курячі яйця, скріншот: Youtube

Економіст Ілля Несходовський в інтерв'ю заявив, що ціни на курячі яйця можуть злетіти на тлі масових відключень електроенергії внаслідок ворожих обстрілів, оскільки з'явилися додаткові витрати на генератори. Тому вартість може злетіти ще на 5-7%.

Раніше ми писали про те, що шукайте знижку: українські супермаркети поділилися "акційними" цінами на макарони, цукор, хліб та яйця.

Як повідомляв Знай.ua, задоволення не для бідних: українцям показали, як змінилися ціни на виноград, банани і лимони .

Також портал Знай.ua писав, що пенсіонерів попередили про несподівані зміни у 2023 році: якими будуть виплати, вимоги до стажу та мінімалка