На офіційній сторінці Державної служби України з надзвичайних ситуацій з'явилася корисна інформація щодо того, як же діяти, коли вас зачіпають віялові відключення - чи виймати електроприлади з розеток, чи ні.

Коли відновлюється електроенергія, завжди є ризик стрибка напруги, оскільки до мережі підключено надмірну кількість приладів. Тому ДСНС і ділиться важливими рекомендаціями, щоб зберегти техніку і навіть уникнути пожежі.

Магазин без світла, скріншот: YouTube
Магазин без світла, скріншот: YouTube

"Відключіть від мережі всі енерговитратні прилади: бойлер, духову шафу, електрообігрівач, пральну машину, чайник, електроплиту. Перевірте, чи вимикачі світла в кімнатах вимкнені. з дому", - йдеться у повідомленні.

Також у ДСНС заявляють, що краще не лізти своїми руками в електрощитові будинки, намагаючись самостійно відновити електропостачання у себе та сусідів. А ще включати електроприлади лише через 30 хвилин після того, як був поданий струм.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Поради ДСНС, фото: Facebook
Поради ДСНС, фото: Facebook

І насамкінець там просять енергоємні прилади включати не одночасно, а поетапно.

Нагадаємо, приберіть зі столу, щоб не отруїти гостей: від якого салату краще відмовитись на Новий рік – небезпечні ризики

Як повідомляв "Знай.ua", від воєн і пандемій можна врятуватися? Виявлено дві планети, потенційно придатні для життя

Знай.ua писав, 8500 гривень за "закриті" очі: українських водіїв попередили про нові правила на дорогах