Стало відомо про те, як зростатиме відстрочена пенсія, якщо українець прийняв рішення вийти на заслужений відпочинок пізніше терміну, і чи це щось змінить.

Про це повідомили у прес-службі Пенсійного фонду України.

Справа в тому, що розмір пенсії українців залежить від того, скільки вони отримували офіційної зарплати, а також від тривалості страхового стажу, який у них є.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Але при цьому навіть вже призначена пенсія з часом може бути збільшена на кілька десятків відсотків, а часом навіть у півтора рази.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Справа в тому, що на сьогоднішній день кожен українець має право піти на заслужений відпочинок за віком, якщо він уже має необхідну кількість страхового стажу. При цьому, якщо ПФУ має повну інформацію про це, то виплати йому призначаються автоматично після досягнення 60-річного віку.

В іншому випадку вам потрібно буде самостійно внести всі ці дані до досягнення пенсійного віку.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

При цьому українці можуть відстрочити вихід на відпочинок, і заробити для себе вищу пенсію, яка з кожним місяцем відстрочення лише зростатиме. Про своє рішення вам потрібно буде повідомити ПФУ, адже інакше сума виплат зростати не буде.

Відстрочена пенсія зростатиме так:

  • На 0,5% – за кожний повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію терміном до 60 місяців;
  • На 0,75% – за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію терміном понад 60 місяців.

Наприклад, якщо ви відстрочите пенсію на 5 років, тоді вона зросте на 30% одразу. А от якщо ви вирішите працювати після шістдесяти шести років, то ваша розрахункова пенсія зросте на 54%.

Пенсіонери. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонери. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, що гречка стала ще дешевшою, а яйця, соняшникова олія та молоко поки не радують: супермаркети показали нові ціни на продукти

Раніше повідомлялося, що бензин, дизпаливо та автогаз: які цінники виставили АЗС на вихідні

Також водіям розповіли про способи перевірки реального пробігу автомобіля: обов'язково перевірте перед покупкою